Nye og gamle teknologier du kan investere i

Teknologier investerer mange i, og mange af de helt store virksomheder er inden for tech. Det er ikke så mærkeligt, at mange er begyndt at interessere sig for emnet. Arbejder du dog ikke med tech til daglig – eller har du ikke super meget tid til at sætte dig ind i tingene, så kan det være svært at have et overblik over alle teknologier. For hurtigt at komme i gang med investering, læs her.

Hvorfor teknologier?

Teknologier er måske meget vagt defineret, men sociale medier plejer at være inde under denne kategori. Og disse platforme er mange penge værd. Dette skyldes, at for hver ekstra bruger, så får alle andre brugere ekstra værdi, og den nye bruger får også en masse værdi ud af at være medlem. Tænk på Facebook som et godt eksempel. Dine venner er på Facebook, og hvis du opretter en profil derinde, så gavner det både dig og dem. Dig fordi dine venner allerede er der, og dem fordi nu er alle deres venner derinde. Dette kaldes for en netværkseffekt, og dette kan være meget svært at værdiansætte.

Kigger man på graferne over udviklingen af aktiekurserne samt over brugerne, så kan man se, at det er eksponentielt voksende på visse tidspunkter, og det giver i princippet meget god mening. Pointen er nok bare, at man nok bør investere i sociale medier, inden de er blevet store, hvis man tror på dem. Det er dog meget svært at spotte dem.

Hvordan investerer man så i teknologier?

Den nemmeste måde at komme i gang med at investere på er ved at oprette en konto på en gratis handelsplatform. En platform er gratis, når man ikke skal betale penge for at være medlem. I dag tager bankerne et gebyr for at have dig som kunde, og dermed er det ikke længere gratis at have en bankkonto i Danmark i mange tilfælde. I “gamle dage” havde den kendte platform Saxo Bank et gebyr, hvis du var inaktiv. Dette vil altså sige, at du skulle betale et gebyr hvert halve år for at have en konto hos dem – med mindre du handlede på deres platform selvfølgelig.

Hvad der er meget vigtigt er at du ikke bare tror, at det er et spil. Det er det virkelige liv, og derfor skal du vide, at det ikke kommer uden risici, når du investerer dine penge. Af denne grund er det vigtigt, at du sætter dig ned og finder ud af, hvordan du ønsker at investere, og hvor meget du kan tåle at tabe.