Pas på disse typer af falske emails, hvis du arbejder i en virksomhed

Vi får hele tiden mails, og i rigtig mange tilfælde er det meget nemt at spotte, hvilke der er falske, og hvilke der er ægte. Nogle gange falder man dog for en falsk mail, fordi den ser meget godt ud – eller fordi den simpelthen bare er alt for troværdig. Svindlere har desværre fundet ud af, at de gammeldags emails ikke virker længere, og derfor har de taget nye metoder i brug. En af disse metoder kaldes for CEO-fraud, og mange medarbejdere falder for det.

CEO-fraud

Denne form for svindel går ud på, at du modtager en email fra en medarbejder eller i de fleste tilfælde din chef. Din chef beder dig angiveligt om at skulle overføre penge til en konto, hurtigt betale en regning eller gøre noget helt andet. Afsenderen ser nok meget reel ud, og teksten giver god mening – plus den er adresseret til dig personligt.

Man kan undgå denne form for svindel ved at have procedurer på plads, som man ikke kan rokke ved, og så skal man også være klar over, at denne form for svindel findes. Vi vil vove at påstå, at sandsynligheden for at det sker er størst i større virksomheder, hvor man ikke kan se sin chef eller direktør og gå over for at snakke med ham eller hende.

Nogle gange kan et godt anti-virus program hjælpe med at fange disse emails. Dette kan de, fordi selv om at mailen ser ud til at være reel nok, så er der nogle tekniske parametre, som man kan analyse og derfra konkludere, at der er tale om spam. Du vil derfor aldrig se denne mail.

Bitcoin svindel

Denne form for svindel har ikke så meget med virksomheder at gøre, men man modtager stadigvæk denne form for emails på sin arbejdsmail. Nogle gange med dit rigtige navn, og så ser det pludselig meget plausibelt ud. Det er det dog aldrig. Hvorfor ville du oprette en bitcoin konto (som ikke er en reel ting!) med din arbejdsmail. Det ville du jo ikke, fordi det ikke er din personlige email.

Mange falder for denne type svindel, fordi de bilder sig selv ind at de har købt bitcoin for mange år siden og nu har de tjent en masse penge på det. Hvis du havde det, så havde du nok ikke glemt det. For at få dine fiktive penge ud skal du betale en masse gebyrer, og det er sådan de får dig. Læs mere om denne type svindel her.