Wordpress hjemmeside

Søgemaskineoptimering på en WordPress-side

WordPress er uden tvivl det mest populære CMS (Content Management System), og derfor er der nok mange, der ønsker at vide, hvordan de får bedre placeringer på Google, når de bruger WordPress. Denne artikel kommer til at omhandle netop det emne, og hvis du følger alle rådene i denne artikel, så kommer du sandsynligvis til at opnå en bedre placering. Hvorfor sandsynligvis? Fordi der ikke er garantier, når det kommer til SEO (søgemaskineoptimering).

Få styr på indholdet først

Indhold er meget vigtigt. Hvis din hjemmeside ikke er så god eller har dårlig information, så går dine besøgende væk fra den med det samme. Din investering i SEO kommer derfor ikke til at give meget mening, hvis du ikke kan holde dem på siden. Du bør derfor starte med at skrive noget meget godt indhold, og så skal du få din hjemmeside til at se troværdig og pæn ud. Er du konsulent eller lignende, så er det ekstra vigtigt, at du har en flot hjemmeside.

Fokusér derefter på titler, meta tags, mv.

Start med at hente et plugin ved navn Yoast SEO, RankMath eller lignende. Herefter får du lov til at lave om på de titler, beskrivelser, mv., som Google viser i deres søgeresultater. Dem skal du optimere så godt som muligt. Disse plugins kommer også med anbefalinger til, hvad du skal ændre for at få en endnu større effekt. Lav denne øvelse for alle dine sider på din hjemmeside, og så skal du også sørge for at have en kontaktformular, privatlivspolitik og hvad der ellers nærmest er et krav i dag.

Gå i gang med linkbuilding

Nu hvor du har en relativ flot hjemmeside med noget godt indhold samt optimerede titler, så kan du gå i gang med linkbuilding. Denne proces går ud på, at du får lavet nogle links fra andre folks hjemmesider til din egen hjemmeside. Der findes mange måder at tilgå opgaven på, men den nemmeste er nok en gør-det-selv løsning, hvis du gerne vil lære noget om linkbuilding. 

Hjemmesiden https://billiglinkbuilding.dk/ har lavet en sammenligning af gør-det-selv løsninger, hvor du får adgang til en række stærke danske hjemmesider, hvor du kan udgive dit eget indhold. Det skal selvfølgelig overholde en række krav om kvalitet, men det er for mange en god investering, fordi du får meget kontrol, og så koster det heller ikke så meget som alternativerne. Jo tidligere du kommer i gang med linkbuilding, jo tidligere kan du mærke den potentielle effekt af det.