Rejs kapital til din start-up

Det kan være utroligt svært at skaffe midler til sin nye virksomhed. Det er ikke, fordi det nogensinde har været meget let, men det er bestemt ikke blevet bedre over de seneste år. Det skyldes en kombination af forsigtighed efter finanskrisen for over 15 år siden, coronakrisen og nu også den økonomiske krise, som vi befinder os i øjeblikket. Det betyder helt konkret, at forsigtigheden i finanssektoren er med til at lægge låg på investeringer og lån. Derfor har vi kigget på nogle muligheder for at rejse kapital til sin nystartede virksomhed, så man kan komme godt i gang med sit iværksættereventyr.

Hent investeringer

Det er utroligt vigtigt at kunne skaffe investeringer. For udover den økonomiske støtte, så er det også med til at vise stakeholders, at andre tror på dit projekt. Det kan i sidste ende få endnu flere til at kaste penge efter din virksomhed. Her handler det om at række ud til investeringsvirksomheder og privatpersoner og pitche din idé. Her er det vigtigt at være utroligt velforberedt og kunne tale sin sag på kort tid. Faktisk er første sætning i en pitch altafgørende for, hvordan du klarer dig.

Løvens hule

Selvom det for mange kan lyde overvurderet og totalt grænseoverskridende at skulle pitche sin idé foran et TV-kamera, så har det alligevel hjulpet utroligt mange. Det kan nemlig både være med til at starte et godt forretningseventyr for dig, men det kan også være med til at skabe opmærksomhed på dit produkt eller din service. I sidste ende er vejen til mange investeringer ved at skabe opmærksomhed på din virksomhed. Jo flere, der kender til den, jo flere kan også investere i den. Derfor er det en god idé at investere tid og overskud i at komme ud med dit produkt, f.eks. i Løvens Hule på DR1.

Lån

Hvis du ikke kan rejse kapital fra andre, så må du søge at starte kapital selv. Det kan være ved at søge et lån i din bank, som ofte vil støtte dig så længe, at du har god kreditværdighed. Her kan man få et udmærket lån med renter, der er til at betale af. Skulle du få en afvisning i banken, fordi de også er meget forsigtige i øjeblikket, så må du kigge mod andre låneinstitutter. På Simpelkredit.dk kan du låne penge blandt andet med pantebrev i dit hus, så du kan få en god start på din nye virksomhed.