Banker

Få en erhvervskonto hos en FinTech bank i stedet for de traditionelle

Har du aldrig haft din egen virksomhed før, så ved du nok ikke, hvor bøvlet det er at få en erhvervskonto hos en bank i Danmark. Mange klager over, at det simpelthen er umuligt, fordi det enten er for dyrt for dem – eller at de direkte bliver afvist uden nogen god grund. Den danske hjemmeside ErhvervskontoPris.dk har kendt til fænomenet længe og har været den første danske hjemmeside til at lave en reel sammenligning af priserne samt at komme med gode råd. Kigger man inde på siden, så kan man se, at danske iværksættere kan komme til at betale hele 5000 kroner for oprettelse af en konto til deres forretninger.

FinTech alternativerne

Når du tænker på FinTech, så tænker du nok på noget i stil med Revolut eller de andre banker, der er i udlandet. I Danmark har vi Lunar, og det er præcis dem, vi mener, er alternativer til de traditionelle banker. Afhængig af hvilket land du ender med at få din erhvervskonto i, så er der nogle fordele og ulemper.

De største fordele er helt klart, at det ikke koster så meget, og så er det typisk meget nemmere at få en konto der i forhold til i de danske banker. Man kan undre sig over hvorfor, og vi forventer ikke, at der kommer svar på det spørgsmål i det næste stykke tid. Du kan sagtens modtage betalinger på din udenlandske konto fra dine danske kunder, det er bare ikke nært så nemt for dem at betale, som hvis de skulle betale til et dansk konto- og registreringsnummer. Men sådan er det, når man ikke bruger de traditionelle løsninger.

Hvad hvis man er blevet afvist helt?

Er du blevet afvist helt, så er det svært. Heldigvis er sandsynligheden for at du har søgt i alle udenlandske banker nærmest nul, så der er stadigvæk mulighed for at finde en bank, der vil have dig som kunde, sålænge din forretning er legitim nok. Der findes en ny ydelse, som hjælper dig med at finde en erhvervskonto i en bank, hvis du tidligere er blevet afvist. Du kan læse mere om den her. Ingen kan garantere dig, at du får en erhvervskonto et sted, men det vil forbedre dine odds meget, fordi du får en professionel til at gøre arbejdet for dig. Det kan være meget svært at skrive en erhvervskonto ansøgning selv på den helt rigtige måde, derfor har vi lavet et link til dem.