Kontor

Orientér dig om din arbejdsplads

Kender du den arbejdsplads, du er på? Sådan helt i dybden? Så du har styr på, hvilke krav du kan sætte til virksomheden, og hvilke rettigheder du har? Det er der desværre alt for mange, der ikke har, og derfor ved de slet ikke, hvor mange muligheder der er gennem virksomheden, de er ansat i. De fleste virksomheder stiller en masse forskellige ting til rådighed for deres medarbejdere for at sikre deres ve og vel, for netop at pleje deres medarbejdere. Det er derfor værd at undersøge, hvad du, udover et forhåbentligt dejligt arbejde, kan få ud af din arbejdsplads, da mulighederne er mange.

Din virksomhed har et ansvar

I Danmark er vi så privilegerede, at de fleste arbejdspladser er interesserede i at have glade og tilfredse medarbejdere, der holder af at gå på arbejde. Det skal vi som ansatte huske på, når vi sætter os i kontorstolen i kontorfællesskabet, for vi glemmer tit, at man kan hente hjælp og fordele gennem arbejdspladsen. Det er alt fra små ting som små medarbejderfordele som rabatter i bestemte butikker og små gaver fra arbejdspladsen, til at man kan søge psykologhjælp og hjælp til afvænning af eksempelvis alkohol.

Mange virksomheder stiller psykologhjælp til rådighed

Netop hjælp til psykolog eller anden rådgivning er værd at huske, at man kan søge gennem jobbet, da det virkelig kan være en god måde at få snakket med nogle. Det kan være utrolig svært og omstændigt at søge psykologhjælp, men ved at gøre det gennem arbejdet kan det både føles mere diskret, samt at du formentlig hurtigere får den hjælp, du måske har brug for – det er vigtigt at turde nedbryde den grænse, hvis du har et problem, da det vil komme mange gange tilbage til dig.

Har du et alkoholproblem? Søg hjælp gennem dit arbejde

En anden ting du også kan få hjælp til gennem jobbet, er at komme af med et eventuelt alkoholproblem gennem alkoholbehandlinger tilbudt i virksomheden. At indrømme et alkoholproblem er formentlig noget af det mest grænseoverskridende, man kan – og konsekvenserne ved at indrømme det, kan virke uoverskuelige: For mister man jobbet, hvis man skal gennem en længere misbrugsbehandling? Det finder man ud af i samarbejde med virksomheden, og det er derfor, at det er en fantastisk mulighed, hvis man kan gøre det gennem sit arbejde – så man kan få den hjælp, man skal bruge, uden at skulle tænke på noget andet.